If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
само няма да се сърдим ... и аз преди 3 годин не знаех, че маслата са повече от 3 вида, ма неволята учи ...
Възможно е - незнаех че и мотул имат такова наименование.
На тутела маслата им носят имената на пистите от формула едно - незнам защо свързах льо ман с тях при положение че не е писта на формула 1 - извинявам се колега
иначе за Рейсинг-а има много добри отзиви от капризен на тая тема младеж ...
но да не забравяме, че е и въпрос на пари ...
Възможно е - просто нямам подходящ автомобил, на който да го пробвам.
Иначе честно да ти кажа не намиран кой знае каква разлика м-у Селения Турбо дизел и Селения WR, макар да имат доста голяма разлика в цената.
не намиран кой знае каква разлика м-у Селения Турбо дизел и Селения WR, макар да имат доста голяма разлика в цената.
хмм ... а какво точно се очаква да видиш като разлика? при мен лекинко поутихна, сякаш запали с една идея по лесно (кат смених акумулатора ече си палеше с половин оборот )
аз слaгам WR не, за да видя, а за да не видя
но WR е синтетик бейз, т.е. не е пълна синтетика ... мисля да минавам на AGIP.
Абе хора исках просто да ми кажете нещо от сорта " селенията е добро но и кастрола да сложиш няма да е зле или сложи еди какво си", а Вие почнахте да се карате и биете в гърдите кой по разбира от маслата. Все пак благодаря за отзоваването на въпроса ми.
Абе хора исках просто да ми кажете нещо от сорта " селенията е добро но и кастрола да сложиш няма да е зле или сложи еди какво си", а Вие почнахте да се карате и биете в гърдите кой по разбира от маслата. Все пак благодаря за отзоваването на въпроса ми.
аз на теб не мисля да не съм ти отговорил ...
отделно нито сме се били, нито в гърдите ... проведохме здравословна дискусия и ти ей така помежду нея си получи отговорите ...
колкото до кастрола ... ми ако е с подходящо SAE, синтетично е ... слагай и карай ... ако роди ше си имаш оправдание ..
Кажи си ся ,че ти е изпаднал отнякъде Кастрол без пари и си търсиш оправдание да си го налееш.
Абе хора исках просто да ми кажете нещо от сорта " селенията е добро но и кастрола да сложиш няма да е зле ...
Казвам ти го веднага:
"Селенията е добро, но и Кастрола да сложиш няма да е зле ..."
Дори ще е още по-добре ... ако ти роди колата ще си кажеш "ей дейба ако бех сложил Селениа немаше да съм тука" и така няма да пропагандираш, че са трошливи Алфите...
Ще се помъча да съм обективен - Селения 20К е със показатели 10W40 API SL/CF. Кастрол - 10W60 SM/CF. Ако двата производителя казват истината, Кастрол би трябвало да е по-добър. От тук следват разсъжденията. Трябва ли да подкрепим италианската индустрия или не. Трябва ли да дадем 50 лв за масло или 100. Ще си пържим ли мотора или ще се возим кротко... Според мен и с двете масла двг биха се чувствали еднакво добре, предвид възрастта им ... Абсолютно е въпрос на отправна точка. Скромно мнение. Ако питате с какво масло карам ... 10W40 на друга марка.
Аз последните мнения гледам ,че са за Selenia Racing и незнам защо го сипвате тва 20К като ако трябва да сме точни хиляда човека казаха ,че 20К Алфа Ромео е по-добро а за Selenia Racing да не говорим а то има други характеристики от 20Кто а като го сравним с Кастрола мисля ,че 88лв. за Реисинга е доста добре даже е евтино.
P.S.И стига четохте тия книжки на тия Алфи и препоръчвахте тва 20К и неговите "супер качества" все едно е топ масло
Аз на А6(служебно) съм слагал МД10(или нещо такова беше) - и не роди дето беше на 480 000км. Шефа като дадеше 30-40лв за смяна на масло +филтър - какво да му сложа - бах ти и здравия двигател излезе
Аз на А6(служебно) съм слагал МД10(или нещо такова беше) - и не роди дето беше на 480 000км. Шефа като дадеше 30-40лв за смяна на масло +филтър - какво да му сложа - бах ти и здравия двигател излезе
абе немското си е немско те за това и държат цена тези коли, виж догодина колко ще са 156 или другите брато и не само двигателите са здрави...
Comment